6 Temmuz 2016 Çarşamba

Biraz da interrail-3~Madrid~

Merhabalarrr!!

Hepinize bol neseli ve bol kalabalikli bir bayram diliyorum :)
Ben burada yalniz basima bayram gecirdigim icin suan tek istedigim sey kalabalik aile ortaminda olmak :(

Zaten surekli yagmur yagmaya devam ediyor..Muson ikliminden dolayi temmuzun ilk 15 gunu kesintisiz yagmur yagiyormus, oyle demislerdi ve hic aksatmadan yagiyor gercekten :(

Neyse daha fazla uzatmadan interrail yazi dizimin Barcelona kismini bitirdikten sonra Madrid'e gectigimiz kismini anlatmak istiyorum. Bu arada Barcelona yazimi okumayanlar icin tik tik :)

Barcelona'dan aldigimiz interrail biletimizle sabah trene bindik ve Madrid'e yol aldik. Yolumuz yaklasik 2.5-3 saat surdu. Tabi bu yolculugumuzu Renfe tren ile yaptik yani hizli tren. Bu nedenle daha once de soz ettigim gibi her ne kadar interrail biletiniz olsa da bu trenlere ektra rezervasyon ucreti oduyorsunuz. Tam fiyatini hatirlamasam da kisi basi 15-20 euro odemistik..

Biz genel olarak hangi sehire gidersek gidelim ilk yaptigimiz sey tourist informationdan harita istemek oldu. Boylelikle harita uzerinden nerelere gidebilcegimizi ve bu yerlerin birbirine olan yakinliklarini gormus olduk. Madrid'e inince de aynen boyle yaptik hemen haritayi actik ve once kendimize yakin yerleri kesfetmeye basladik. Sunu da soylemeden gecemiycem hic bir ulasim araci kullanmadan tam 6-7 saat icinde gorulmesi gereken her yeri gorduk :) Biraz hizlandirilmis sekilde gezdik tabi cunku burada konaklamayacaktik. Konaklama parasi vermektense trenle Paris'e gecip orayi gezmeyi dusunduk.

Madrid genel mimarisiyle beni benden aldi..Gercekten asiri duzenli sokaklari, boyle her birinin hikayesi varmis gibi duran evleri o kadar guzeldi ki 6-7 saat yetmemis olabilir :)


Madrid sokaklari <3


Tabi ki de Real Madrid'in stadyumuna ugradik :) Trenle gelecek arkadaslar icin istasyona cok yakin bu stadyum, biz ilk buraya gelmistik..


Burasi sehrin en onemli meydanlarindan biri..Bu kadar onemli olmasinin diger bir nedenide asagida ki fotografta bulunan Metropolis binasi. Bu bina 1911 yilinda yapilmis ve kubbesinde gordugunuz sari renkli yapilar 24 ayar altindan yapilmis..



Yolda yururken biran durduk cunku gordugumuz seye bayilmistik.. Resmen binanin yan tarafi cicekler,agaclar ile kapliydi..Bunu ilk kez burada gordum ve kesinlikle bayildimm <3


Madrid'e bayilmamin baska bir nedeni de sokak isimlerinin fotografta gormus oldugunuz gibi gayet kibar ve sanatsal sekilde yazilmis olmasiydi..Evet bunlar baya bildigimiz sokak tabelasi ama o kadar guzel yapmislar ki bayilmamak elde degil..





Bu meydanda bulunan binalarin yapisi oval sekilde ve yukaridan bakilinca tam bir yuvarlak olusturuyor.. Allahim ne kadar tatli seyler dusunmusler :) <3

Bu insanlarda hemen hemen Avrupa'nin butun sehirlerinde bulunan canli heykellerden. Normalde para vermeden fotograf cekindirtmiyorlar ama gizliden hallettik biz :)


Ve meshur Plaza Major..Bu meydan bir futbol sahasi buyuklugunde, kirmizi bitisik binalar ve onlari ortaya cikaran bembeyaz minik pencerelerle size harika bir gorsel solen yasatiyor..


Bu binalarin altlarinda kafeler ve hedyelik esya satan yerler bulunuyor.


Burasi da Madrid Kraliyet Sarayi (Palacio Real)..Icerisini gezmedik ama disaridan da harikaydi :)


Vee meshur Churro..Madrid'in en unlu tatlisi, bunu yemeden gitmeyin diyorlardi bizde denedik..Su uzun uzun duran seyler bizim tulumba tatlisinin uzunu ve serbetsizi :) Digerleride sicak cikolata..Bunlari cikolataya batirip yiyorsunuz..


Evett Madrid maceramizda bu kadardi :)

Hepinize Churro tadinda bayramlar dilerim :)

Hoscakalin !!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder